Εκτός από τον ύπνο έχουν χάσει και την υπομονή τους, πλέον οι κάτοικοι πέριξ της περιμετρικής της Πάτρας, εξ αιτίας της ασυδοσίας δεκάδων νεαρών, οι οποίοι επιδίδονται σε παράνομες κόντρες τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, βάζοντας στοιχήματα με «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανάκια!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με πολλές οικογένειες να βρίσκονται σε κατάσταση αλλοφροσύνης, αφού πλέον η ενόχληση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες μιλώντας στην «ΠτΚ», θέλουν ακόμα και να πουλήσουν τα σπίτια τους, προκειμένου να φύγουν από την περιοχή και να επανέλθει η ζωή τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Πρόκειται για ένα σκηνικό που στήνεται καθημερινά, από τις 9 το βράδυ, έως και μετά τα μεσάνυχτα, στο συγκεκριμένο τμήμα της περιμετρικής, μεταξύ Εγλυκάδας και Γλαύκου. Μάλιστα υπάρχει και σημείο συνάντησης, το οποίο είναι η γέφυρα του Σουλίου. Εκεί παίρνουν θέση και οι «θεατές» των αυτοσχέδιων αυτών αγώνων, για να παρακολουθήσουν τις «κόντρες», προκαλώντας ένα απίστευτο αλαλούμ! Ωστόσο, ο πρώτος σταθμός συγκέντρωσης τους, είναι ο κόμβος του Σκλαβενίτη, όπου επίσης οι περίοικοι υφίστανται ένα απίστευτο κύμα ηχορύπανσης και αναστάτωσης. Δεν είναι όμως μόνο η περιμετρική, αλλά όπως μάς λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι «κόντρες» στήνονται και στους παραδρόμους, δίπλα ακριβώς στα σπίτια, με τους θηριώδεις κινητήρες να «μουγκρίζουν» έξω από τα παράθυρα τους.

«ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ» ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Και επιπλέον, η προσφυγή των κατοίκων στην Αστυνομία, προκαλεί τα «αντίποινα» των οδηγών: «Δεν φθάνει που χαλάνε τον κόσμο με τα γκάζια τους όλη τη νύχτα, φεύγοντας από την Περιμετρική και για να μας εκδικηθούν που καλούμε την Αστυνομία, περνούν από τα σπίτια μας κατά κύματα και μαρσάροντας όλοι μαζί επιδεικτικά, για να μας αναστατώσουν ακόμα περισσότερο και φυσικά να μας εκφοβίσουν», καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οποίοι μάλιστα περιγράφουν και περιστατικά αυτοδικίας κάποιων αγανακτισμένων ιδιοκτητών, εναντίον οδηγών.

Η πίεση πράγματι είναι αφόρητη, αφού τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα μεγάλου κυβισμού προκαλούν δαιμονισμένο ήχο, με τα γκάζια στο τέρμα και τα λάστιχα να «στριγκλίζουν» στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας εκκωφαντικός θόρυβος, που φθάνει έως του Ρωμανού, στην Καρυά, στο Σούλι, στον Ριγανόκαμπο και την Οβρυά.

Σχεδόν κάθε βράδυ, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στην Αστυνομία είναι έντονες και σε πολλές περιπτώσεις ξεσπούν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ από αγανάκτηση, για την ιδιότυπη «πολιορκία» που υφίστανται στα σπίτια τους.

Πριν μερικές μέρες στήθηκε, για το σκοπό αυτό, συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, με συμβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλετιστές, την οποία κατέγραψε η «ΠτΚ». Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν αναβάτες με πειραγμένα μηχανάκια, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, στον κόμβο της Περιβόλας. Τις επόμενες ημέρες όμως, οι «κόντρες» συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν απελπιστεί: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο στα σπίτια μας, επειδή κάποιοι αυθαιρετούν και μετατρέπουν την περιοχή σε πίστα αγώνων. Γιατί δεν μπορεί επιτέλους να παταχθεί μια και καλή το φαινόμενο αυτό, από την Αστυνομία; Ολα τα άλλα, είναι ημίμετρα…».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτός από την προφανή όχληση που δέχονται οι κάτοικοι, είναι σίγουρο ότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος από τους αυτοσχέδιους αυτούς αγώνες, σε έναν δρόμο που είναι ταχείας κυκλοφορίας και έχει μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση όλες τις ώρες.
Οπως διεμήνυσαν στην «ΠτΚ», ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, όπου θα αξιώσουν οριστική πάταξη του φαινομένου αυτού.

Μεσάνυχτα στη περιοχή της γέφυρας Σουλίου: «Κατάληψη» από δεκάδες μηχανάκια και αυτοκίνητα

Πάτρα: Κόντρες στην Περιμετρική έχουν κάνει κόλαση την ζωή των περίοικων ΦΩΤΟ

Κόντρες δικύκλων, πριν από λίγες νύχτες, σε παράδρομο της Περιμετρικής

Πάτρα: Κόντρες στην Περιμετρική έχουν κάνει κόλαση την ζωή των περίοικων ΦΩΤΟ

Κατάμεστη η γέφυρα στο Σούλι, από θεατές των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας στην Περιμετρική, που ανεβαίνουν ακόμα και πάνω στα κάγκελα!

Πάτρα: Κόντρες στην Περιμετρική έχουν κάνει κόλαση την ζωή των περίοικων ΦΩΤΟ

pelop.gr