Μια «ιστορική επιγραφή» της Πάτρας πέρασε ήδη σε αθηναϊκά επιχειρηματικά χέρια, ενώ και ο ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός της πόλης «Super Β», εκτός εξαιρετικού απροόπτου, πωλείται αύριο σε πασίγνωστο αθηναίο παρουσιαστή και μάνατζερ!

Είναι γνωστό αφενός ότι η περίφημη «κλινική Σολωμού», επί της οδού Ερμού, στεγάζει τα τελευταία χρόνια το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Πλέον, από την ενοικίαση το πενταόροφο κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της γνωστής ιδιωτικής δομής, έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε επισήμως, αλλά η αγορά υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το εμβληματικό ακίνητο από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ανήκε στον Γιαν. Παπαδημητρίου, που διατηρούσε το δικό του ακτινολογικό εργαστήριο στο ισόγειο, ενώ στους ορόφους του λειτουργούσε η ορθοπεδική κλινική του αείμνηστου πρώην υπουργού και διοικητή του ΙΚΑ Γρηγόρη Σολωμού, καθώς και τράπεζα αίματος του ίδιου, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το 2011 ο Γρηγόρης Σολωμός πούλησε την άδεια της εμβληματικής κλινικής στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο και η χρήση της διήρκησε μέχρι το 2014. Δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση χρήσης της άδειας, διότι προέκυψαν ανυπέρβλητα εμπόδια κι έτσι το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε.
Εν τέλει, τα παιδιά του Γιαν. Παπαδημητρίου ως κληρονόμοι του, ενοικίασαν το ακίνητο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που στη συνέχεια προχώρησε στην αγορά του και αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα της εκπαιδευτικής δράσης του στην Πάτρα.

Ο ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;

Στο μεταξύ και ο ιστορικότερος τηλεοπτικός σταθμός της πόλης, που εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1990, αλλάζει μετά από 34 χρόνια ιδιοκτησία.
Το «Super Β» της οικογένειας Βαρδαλαχάκη γνώρισε τηλεοπτικές δόξες, αλλά και περιέπεσε τα τελευταία χρόνια στη δίνη προβλημάτων, που προηγήθηκαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ιδίως την οικονομική.

Μέχρι πρότινος η ευθύνη της λειτουργίας του σταθμού είχε εκχωρηθεί στον αθηναίο δημοσιογράφο Τάσο Γκουριώτη, που κατέβαλε μεν προσπάθειες να ορθοποδήσει το Super Β, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ζήτησε άρση του ενοικιαστηρίου που είχε καταθέσει στο ΕΣΡ.

Η οθόνη του ιστορικού καναλιού καλύφθηκε με «μαύρο» και σ’ αυτή τη φάση εμφανίσθηκε ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός, παρουσιαστής, εκδότης των «Αποκαλυπτικών» και μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον Κώστα Βαρδαλαχάκη, οι οποίες θα έχουν αύριο αίσια έκβαση, κατά τα φαινόμενα.

Στο χθεσινό φύλλο της «Π» αναφέραμε την πληροφορία ότι εμπλέκεται στη σχετική διαδικασία ο γνωστός ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξης Κούγιας και την ίδια μέρα ήλθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο ότι όντως έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για αγορά του καναλιού από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τον κ . Κούγια, τα τυπικά της αγοραπωλησίας θα ρυθμιστούν αύριο στο δικηγορικό γραφείο του στην Αθήνα. «Πρόκειται για μια επωφελή και για τις δυο πλευρές συμφωνία και εξ όσων γνωρίζω ο κ. Φουρθιώτης έχει φιλόδοξα σχέδια για την πλήρη αναβάθμιση του “Super Β”» είπε εμφαντικά στην «Π» ο Αλέξης Κούγιας.


pelop.gr

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.