Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκαλεί το περιστατικό ξυλοδαρμού 16χρονου μαθητή από 19χρονο συμμαθητή του, σε ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έλαβε αμέσως γνώση του συμβάντος, διευκρινίστηκε ωστόσο ότι τον απόλυτο έλεγχο του χειρισμού της περίπτωσης έχει η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Το επεισόδιο, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» μετά από σχετική καταγγελία του γονέα, εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες και σε ώρα διαλείμματος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν οι δυο μαθητές και η οποία κατέληξε σε διαφωνία. 

Aτομα του ευρύτερου σχολικού περιβάλλοντος αναφέρουν ότι ο 19χρονος μαθητής αποχώρησε από το σχολικό συγκρότημα αμέσως μετά το περιστατικό και δεν εμφανίστηκε καθόλου τις επόμενες ημέρες στο σχολείο. Φημολογείται επίσης πως και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ανάλογη συμπεριφορά πρόκλησης σωματικών βλαβών σε νεαρό, αλλά σε χώρο εκτός σχολείου. Πάντως αναφορικά με την τιμωρία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εκ μέρους της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διευκρινίστηκε ότι βάσει νομοθεσίας την ευθύνη απόφασης για αποβολή φέρει η διεύθυνση ενός σχολείου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι το ζήτημα δεν θα προσπεραστεί, ούτε θα υποβαθμιστεί.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμαθητές τους επέλεξαν να παρακολουθούν και να βιντεοσκοπούν τη διένεξη από το να παρέμβουν ή να ενημερώσουν τους καθηγητές.

Ο 16χρονος πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όμως ούτε καν μπορεί να φάει. Για ένα περίπου μήνα θα τρώει… με καλαμάκι! Και στη συνέχεια για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να μασήσει και θα τρέφεται με πολτοποιημένη τροφή.

patrastimes.gr