Με «βαριά σφυριά» κάνει ποδαρικό ο νέος χρόνος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, μιας από τις ιστορικές βιοτεχνίες της Πάτρας.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της κλειστής πλέον εταιρείας Rannia Βιομηχανία Πλεκτικής και Φανελοποιίας, που βρίσκεται στο Ψαροφάι. Ο πλειστηριασμός αναρτήθηκε κυριολεκτικά παραμονές Πρωτοχρονιάς και επισπεύδεται άρον – άρον για την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, για όλο το βιομηχανικό συγκρότημα.

Η πλεκτοβιομηχανία Rannia, ανήκε στον πατρινό επιχειρηματία Νίκο Σωτηράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2016. Η βιοτεχνία μεσουρανούσε μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς θεωρείτο μια από τις κορυφαίες στο ποιοτικό γυναικείο πλεκτό.

Ο Νίκος Σωτηράκης είχε κάνει το ξεκίνημα του στις επιχειρήσεις και το εμπόριο ενδυμάτων από ένα μικρό κατάστημα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στην πορεία πέτυχε να δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη Σωτηράκη, μια από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις της Πάτρας αλλά και πανελλαδικά.

Μάλιστα η Rannia έγινε κυρίως γνωστή και καθιερώθηκε στην αγορά για τα εξαιρετικής ποιότητας και μοντέρνας γραμμής πλεκτά της, ενώ το βασικό κατάστημα της επιχείρησης βρισκόταν στην οδό Ερμού κάτω από την Κορίνθου, στην Πάτρα.

Ωστόσο, η δεκαετία της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπληξε καίρια και τη συγκεκριμένη βιοτεχνία, που ήταν από τις τελευταίες που είχαν απομείνει στην Πάτρα στον χώρο του ενδύματος.

Παράλληλα, η παγκοσμιοποίηση, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι αλλαγές της παγκόσμιας οικονομίας, μετέβαλαν δραματικά και τον χώρο του ενδύματος και στην Ελλάδα.

Σε λίγες ημέρες η ιστορική βιοτεχνία βγαίνει σε πλειστηριασμό από την εταιρεία διαχείρισης οφειλών Intrum Hellas για λογαριασμό του εξωχώριου φαντ Sunrise I NPL Finance DAC. Ωστόσο, η διαδικασία μένει να δούμε αν θα προχωρήσει καθώς είναι γνωστό ότι οι πλειστηριασμοί που κινούνται από αυτές τις εταιρείες, προσκρούουν στην απόφαση του Αρείου Πάγου, που τους έχει βγάλει άκυρους.

Από την κατασχετήρια έκθεση φαίνεται ότι σε πλειστηριασμό βγαίνουν:

@ Ενα οικόπεδο με το εντός αυτού διώροφο βιοτεχνικό κτιριακό συγκρότημα, στη θέση «Ψαροφάι» ή «Άγιος Γεώργιος» των Πατρών, επί της οδού Σούδας 29, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, άρτιο και οικοδομήσιμο, με έκταση 399,00 τμ.

@ Ένα οικόπεδο στην ίδια περιοχή στην οδό Τανάγρας 70, με το εντός αυτού τριώροφο βιοτεχνικό κτίριο, που χρησιμοποιείτο ως εργοστάσιο Πλεκτικής και Φανελοποιίας, εκτάσεως 1.189,00 τμ.

@ Ιδιοκτησία του ισογείου ορόφου τριώροφου βιομηχανικού κτιρίου, επί της οδού Σούδας 31 και έχει επιφάνεια 816,76 τμ, ο οποίος λειτουργεί ως εργοστασιακός χώρος.

@ Α΄& Β όροφοι σε τριώροφο βιομηχανικό κτίριο, επί της οδού Σούδας 31 με επιφάνεια 816,76 τμ.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Πρωτοδικείου, όλα τα παραπάνω ακίνητα εκπλειστηριάζονται ως ενιαίο λειτουργικό σύνολο με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 2.136.829 ευρώ.

pelop.gr