Προβληματισμό προκαλούν στους καταναλωτές οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Πάτρας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την διακοπή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κάτω Καστρίτσι και επηρέασε μέχρι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, δεν ξεφεύγουν από τα συνήθη πλαίσια και κυρίως δεν έχουν σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των ημερών.
Ο διευθυντής περιοχής Πατρών του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Μαμασούλας, διαβεβαίωσε την «Π» πως η υπηρεσία είναι πλήρως προετοιμασμένη και σε αυξημένη ετοιμότητα, έχοντας θέσει σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον συνεργεία άμεσης επέμβασης, εφόσον χρειαστεί η επιδιόρθωση κάποιας βλάβης.

Ο κ. Μαμασούλας επιβεβαίωσε πως, το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπήρξαν μερικές βλάβες στο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Πάτρας, οι οποίες όμως, ήταν εντός των συνηθισμένων πλαισίων και η υπηρεσία ανταποκρίθηκε γρήγορα.

Στην περιοχή του ΠΓΝΠ, παρουσιάστηκε μια βλάβη στο εναέριο δίκτυο, η οποία ήταν δύσκολη στην ανίχνευση και στην αποκατάσταση.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης ήσαν δύο, μία το πρωί και μία νωρίς το βράδυ, ωστόσο το Νοσοκομείο βρέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αμέσως λειτούργησαν οι γεννήτριες προκειμένου να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και κυρίως της Εντατικής και των χειρουργείων.

Όπως πληροφορείται, σημειώθηκαν μόνο κάποιες απώλειες φωτισμού του νοσοκομείου και μάλιστα σε σημεία μη ζωτικά στη λειτουργία του ιδρύματος.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πάντως, βρήκαν τρόπο να τροφοδοτήσουν την περιοχή από άλλη γραμμή ηλεκτροδότησης.

Το στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι αυτές οι βλάβες σχετίζονται κυρίως με την λειτουργία του εναερίου δικτύου. Υπάρχουν φαινόμενα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και δεν σχετίζονται με τα φορτία που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Αναφορικά με το κύμα κακοκαιρίας, ο κ. Μαμασούλας τόνισε ότι μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχε επηρεάσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Πάτρας. Η υπηρεσία βρισκόταν σε αυξημένη επιφυλακή και σε συντονισμό με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Η ζήτηση ρεύματος είναι ελαφρώς πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα, όχι όμως σε σημείο που να προκαλεί πρόβλημα. Η περιοχή της Πάτρας έχει αρκετά περιθώρια για να καλύψει μια απότομη αύξηση της ζήτησης, διαβεβαίωσε ο διευθυντής περιοχής Πατρών του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Μαμασούλας.

ΕΡΓΑ

Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση πραγματοποιεί και ένα ευρύ πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης του δικτύου στην περιοχή της Πάτρας.

Πάγια πολιτική του ΔΕΔΔΗΕ είναι η συνεχής βελτίωση του δικτύου και μια από τις σημαντικές εργασίες, στις οποίες επενδύει, είπε ο κ. Μαμασούλας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το σχέδιο υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου, που προωθείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και στην Πάτρα.

Σε κάθε περίπτωση, στον αστικό ιστό της Πάτρας, ήδη εκπονούνται εργασίες αναβάθμισης του δικτύου κάθε χρόνο ή και υπογειοποίησης που αυξάνουν την αξιοπιστία του, σημείωσε το στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ.

pelop.gr