Η PayPal επιτρέπει στους χρήστες της γνωστής υπηρεσίας πληρωμών να ολοκληρώνουν άμεσα τις διαδικτυακές αγορές τους από οποιαδήποτε συσκευή τους, σε διαφορετικά e-shop, χωρίς να χρειαστεί να εισάγουν περισσότερες από μια φορές, login και password στο λογαριασμό τους κάθε έξι μήνες.

Πρόκειται για το λεγόμενο PayPal OneTouch, με το οποίο «η διαδικασία του checkout γίνεται ακόμα πιο απλή: οι αγοραστές δεν χρειάζεται να καταχωρήσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας ή να εισάγουν εκ νέου τον κωδικό χρήστη και το password τους σε κάθε εφαρμογή ή ιστοσελίδα, όπου πληρώνουν με PayPal», εξηγεί η εταιρεία.

Η υπηρεσία One Touch αφορά καταρχήν τις επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές με PayPal -το One Touch δεν απαιτεί πολύπλοκες ενημερώσεις ή εγκατάσταση νέων συστημάτων. Για τους εμπόρους της PayPal που παρέχουν τη νέα εμπειρία Express Checkout, η υπηρεσία One Touch θα ενεργοποιείται αυτόματα για τους πελάτες τους, χωρίς να χρειαστεί κάποια επιπλέον ενσωμάτωση. Με το One Touch, οι καταναλωτές επιταχύνουν τη διαδικασία πληρωμής, σε μόλις ένα με δύο αγγίγματα ή κλικ. «Για τους εμπόρους που το δικαιούνται, η υπηρεσία One Touch ενεργοποιείται αυτόματα και έχει επίσης αποδειχθεί ότι ως αποτέλεσμα έχουν μειωθεί οι περιπτώσεις ανολοκλήρωτων αγορών, ενώ έχουν αυξηθεί τα ποσοστά μετατροπής και αλληλεπίδρασης», υποστηρίζει η εταιρεία, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις που έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το OneTouch επιλεκτικά στις συσκευές του -smartphone, tablet ή PC-, έτσι ώστε να μην χρειαστεί δεύτερη φορά login και password όταν πληρώνει από την ίδια συσκευή και τον ίδιο browser.