Γνωστές οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, ελλιπής και ο συντονισμός, μονοθεματική σχεδόν (ελέω κορωνοϊού) η λειτουργία του. Αρκετά τα κακώς κείμενα που καταγράφονται στο νοσοκομείο Αγρινίου, πολλά και τα παράπονα συμπολιτών.  Και είναι κρίμα γιατί αδικείται η υπερπροσπάθεια των περισσότερων υγειονομικών.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα καταγγέλθηκαν σήμερα από τους “παθόντες” στο agrinionews.gr. Γονείς με τα δύο παιδιά τους έσπευσαν χθες στο Νοσοκομείο με σκοπό οι ανήλικοι μαθητές να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο καθώς στο σχολείο τους εκδηλώθηκαν κρούσματα και υπήρχε λόγος για να ανησυχούν και οι ίδιοι.

Βρέθηκαν στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων στις 18:30. Έκαναν τα  τεστ στις 23.30 και λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποχώρησαν  . Πέντε ώρες στην αναμονή δηλαδή, πέντε ώρες ταλαιπωρίας (χωρίς προφανή για αυτούς λόγους καθώς δεν υπήρχε πολυκοσμία)  και με όποιους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για ενδεχόμενη διασπορά της νόσου.

Σήμερα το πρωί μια κυρία έφθασε ξημερώματα στα Επείγοντα, για να τη δει γιατρός πέρασαν πέντε ώρες.  Μάλλον αναμενόμενο δυστυχώς καθώς για 38 ασθενείς στην παθολογική, 38 στην κλινική κορωνοϊού και τα επείγοντα διαθέσιμοι σήμερα το πρωί ήταν μόλις ένας παθολόγος, ένας που έκανε αγροτικό και ένας ειδικευόμενος.

Μια ιστορία που εξοργίζει

Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο έκανε μια ανάρτηση στο facebook. «Ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και τέσσερις μέρες σ’ ένα θάλαμο της παθολογικής κλινικής μας, περιμένοντας να βρεθεί κάποια ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ στην επικράτεια», γράφει. Το θέμα αναρτάται σε μέσο ενημέρωσης  και ως δια μαγείας βρίσκεται κλίνη στον  Πύργο.  Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δίνει τη λύση λέγοντας πως δεν το γνώριζε. Το διάβασε και το έλυσε… Δεν είχε δηλαδή ενημερωθεί αρμοδίως…

Μια ιστορία που η λογική λέει πως αν τη μάθανε ο Βασίλης Κικίλιας θα έπρεπε να ξηλώσει «αρμοδίους».

Το SOS των γιατρών

Τα περιστατικά που περιγράφονται αναδεικνύουν τα προβλήματα. Το έργο των υγειονομικών δεν πρέπει να αδικείται. Στην συντριπτική πλειοψηφία δεν φέρουν αυτοί την ευθύνη, αντιθέτως υπερβάλλουν εαυτόν.

Ενδεικτικά λοιπόν είναι όσα είπε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κώστας Μπακόπουλος στο Ρ/Σ «Στο κόκκινο της Πάτρας»: «Εκτός από τον covid-19 και τα υπόλοιπα προβλήματα, έχουμε και τις εμβολιαστικές γραμμές, που εξυπηρετούμε. Να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας είναι σχεδόν αδύνατο, παρόλο, που έχουν συρρικνωθεί οι λειτουργίες του νοσοκομείου, δεν λειτουργούν καθόλου χειρουργεία, πλην των εξαιρετικά επειγόντων, δεν λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την λοιπή νοσηρότητα και για τα χρόνια περιστατικά. Το Νοσοκομείο Αγρινίου πρακτικά έχει γίνει νοσοκομείο μιας νόσου. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Είπαν ότι θα φέρουν γενικούς γιατρούς να βοηθήσουν τα Επείγοντα, ώστε να αποδεσμευτούν κάποιοι γιατροί. Επίσης είπαν ότι θα έρθουν κάποιοι ιδιώτες για να βοηθήσουν στις εμβολιαστικές γραμμές κάποια απογεύματα, αλλά γιατρούς δεν έχουμε δει ακόμα. Αυτά δεν είναι να γίνουν μετά από καμιά εβδομάδα και για αυτό πρέπει να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε».

agrinionews.gr