Ιστορικό κτήριο στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης και σφοδρών συγκρούσεων της αστυνομίας με τους διαδηλωτές .

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ εκτιμάται πως το κτήριο που βρίσκεται στην ιστορική πλατεία «Plaza San Martín» ήταν άδειο.

Χτισμένη στις αρχές του 20ου αιώνα, η πλατεία «Plaza San Martín», όπου βρίσκεται και το εν λόγω κτήριο πήρε το όνομά της από τον Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, πρόσωπο σύμβολο της απελευθέρωσης του Περού.

Σημειώνεται ότι, κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χαθεί εκατοντάδες ζωές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Περού, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας Πέδρο Καστίλλο, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση για «στάση» και «συνωμοσία».

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες διεκδικούν την απελευθέρωση του Πέδρο Καστίλλο και την προκήρυξη εκλογών, προκειμένου να ανατραπεί η παρούσα κυβέρνηση και η νυν πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε.


cnn.gr