Ξεκάθαρος ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνίες τύπου Μινσκ 2 με τη Ρωσία, ήταν ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντόλιακ, στη σκιά της παράδοσης των μαχητών του χαλυβουργείου Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, έπειτα από 82 ημέρες σθεναρής αντίστασης. Ο ίδιος εξήγησε ότι παρόμοιες αποφάσεις θα αναστείλουν τον πόλεμο για κάποιο διάστημα.

Παράλληλα, ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρωτοβουλίες να δοθούν στους Ρώσους ορισμένα εδάφη της για την επίτευξη της ειρήνης, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία βρίσκονται σε παύση.

«Το τίμημα του πολέμου είναι πολύ μεγάλο. Έχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι. Και δεν έχουν απλά σκοτωθεί, αλλά έχουν βασανιστεί, κυνικά, επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία της Ρωσικής Ομοσπονδίας: να έρθει στην Ουκρανία και να σκοτώνει κυνικά ανθρώπους. Όχι απλά να σκοτώνει, αλλά να το κάνει αυτό με τρόπο κυνικό και μαζικό, να βιάζει. Αυτή η κοσμοθεωρία είναι απαράδεκτη για μας, να δώσουμε κάτι στην Ρωσική Ομοσπονδία και να υποκρινόμαστε ότι έγινε κάποιος μικρός πόλεμος. Αυτό είναι αδύνατο», δήλωσε ο Ποντόλιακ κατά τη διάρκεια ενημερωτικού μαραθωνίου με την συμμετοχή ουκρανικών τηλεοπτικών δικτύων, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.


cnn.gr