Ξεκινήστε με το γδύσιμο

Δεδομένου ότι το γδύσιμο είναι ευκολότερο, μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτό. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας για την εκμάθηση περισσότερων πραγμάτων για το ντύσιμο.

Χρησιμοποιείτε λέξεις που σχετίζονται με το ντύσιμο

Αυτό το στάδιο είναι μια υπέροχη στιγμή για να ασκήσετε λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με το ντύσιμο. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε λέξεις αλληλουχίας (πρώτα, μετά, τελευταία), και χωρικές λέξεις (μπροστά, πίσω, κάτω). Αυτό βελτιώνει το λεξιλόγιό τους και την ικανότητά τους να ακολουθούν οδηγίες.

Ντυθείτε μαζί

Τα παιδιά μαθαίνουν πολλά μέσα από τη μίμηση, γι’ αυτό δώστε τους πολλές ευκαιρίες για να δουν πώς λειτουργεί. Ντυθείτε βήμα-βήμα μπροστά τους, ώστε να μπορούν να σας δουν πρώτα. Για παράδειγμα, πάρτε το πουκάμισό σας, βρείτε την ετικέτα και πείτε δυνατά ότι αυτό είναι το πίσω μέρος. Στη συνέχεια, ζητήστε τους να βρουν την ετικέτα στο πουκάμισό τους και να σας δείξουν το μπροστινό και το πισινό μέρος.

Ντυθείτε ενώ κάθεστε

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν ακόμα να ισορροπούν, οπότε μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο για αυτά να φορέσουν τις κάλτσες και τα παπούτσια τους και να βρουν τα παντελόνια τους ενώ κάθονται.

Μην είστε ανυπόμονοι

Εάν τα πρωινά συνήθως βιάζεστε, κρατείστε αυτά τα μαθήματα για τα Σαββατοκύριακα ή για ημέρες χωρίς αυστηρό πρόγραμμα. Το να παρακολουθείτε το μικρό σας να προσπαθεί να φορέσει ένα πουκάμισο μπορεί να είναι χρονοβόρο και απογοητευτικό και για τους δυο σας. Κάντε το λοιπόν σε μια χαλαρή φάση και για τους δυο κι απολαύστε την άσκηση μαζί.


Πηγή