Στο Αγρίνιο την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 πμ στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου “ΑΝΕΣΙΣ” πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική μας Συνέλευση και ομόφωνα  ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα.

1)Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς την κυβέρνηση και τη βουλή που ψήφισε την κατάργηση του άρθρου 198 του ποινικού κώδικα με αποτέλεσμα να μην  προβλέπεται καμία ποινή σ όσους βλασφημούν τα θεία. Αυτή η κατάργηση αποτελεί μέγιστη αχαριστία, όχι ότι ο Θεός έχει ανάγκη της δικής μας

προστασίας ,αν είναι δυνατόν!  Δηλώνει όμως  σαφέστατα την εχθρότητα προς αυτόν τον Κύριο και  τον μόνον αληθινό Θεον. Παράλληλα διατηρούνται όλες τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν εμάς όταν και όποτε διαπραχθεί παρόμοιο αδίκημα εις βάρος μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα το μέγα αυτό ολίσθημα.

2)Καλούμε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να επαναφέρει άμεσα το μάθημα των θρησκευτικών στα Σχολεία μας όπως το ζητήσαμε με το αριθμό πρωτοκόλλου 43/26-11-2019 έγγραφό μας.

Δικαιούνται βεβαίως οι ετερόδοξοι, οι αλλόθρησκοι και οι άθεοι για λόγους θρησκευτικής συνείδησης να απαλλάσσονται τα παιδιά τους από το μάθημα.

Δικαιούμαστε όμως και  εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι σ αυτή τη  χώρα , να διδάσκονται τα παιδιά μας το μάθημα των θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα , επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους θρησκευτικής συνείδησης και τα δημοκρατικά μας  δικαιώματα.

3)Τέλος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας προς την κυβέρνηση και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την μεθόδευση εκτροπής του Αχελώου ποταμού.

Θέμα λίαν σοβαρό που απειλεί με καταστροφή τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής με ανυπολόγιστες κλιματολογικές  συνέπειες .

Δεν επιτρέπεται για καμιά σκοπιμότητα να διαταραχθούν οι φυσικοί νόμοι που λειτουργούν αλάνθαστα αιώνες τώρα.

Καλούμε  την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τέτοιες σκέψεις , οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα μας βρουν σθεναρά απέναντι.

Για τα μέλη του Συλλόγου μας  που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και ενέκριναν το παραπάνω ψήφισμα.

sinidisi.gr