50 ανώτατοι κι ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος κάθισαν στα θρανία. Μαθαίνουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές, τα χρήσιμα εργαλεία που προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία και εκπαιδεύονται για τις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού.

Σε μία επιπλέον ενέργεια που διεξάγεται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου

«Μαζί μας θα κάτσουν στα θρανία και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του ΔΕΔΗΕ της ΕΛΑΣ και εθελοντές μετά και θα εκπαιδευτούν στο σύνολο τους και 16.000 πυροσβέστες που έχουμε σε όλη τη χώρα. Τι φιλοδοξούμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα; είναι επιμορφωτικά σεμινάρια επί 4 κατά αρχάς και μετά ασκήσεις επι του πεδίου», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι μία προσπάθεια εκπαίδευσης σεμινάριο τριήμερο όλων των αξιωματικών από όλη την επικράτεια για να το παρακολουθήσουν, έτσι ώστε να είμαστε ακόμη πιο έτοιμη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου», είπε ο αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Αντίστοιχα σεμινάρια έχουν να πραγματοποιηθούν πάνω από 20 χρόνια.


Πηγή

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.