Σ’ ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και ένταση ένα πολύ λυπηρό συμβάν ήρθε να χαλάσει την ατμόσφαιρα. Ο λόγος για την ρατσιστική επίθεση για την οποία ο Φάμπρι των Ιωαννίνων, αλλά και η ίδια η ομάδα κατηγορούν τον Μανώλη Μπέρτο της ΑΕΛ.

Ο Κολομβιανός μέσος και αρχηγός του ΠΑΣ έκανε ένα φάουλ σε αντίπαλό του στο 7ο λεπτό και ο Μπέρτος ήρθε στην συνέχεια και ξεκίνησε μία έντονη λογομαχία μεταξύ τους.

Το παιχνίδι μπορεί τελικά να συνεχίστηκε και οι παίκτες των Ιωαννίνων να μην έφυγαν από το γήπεδο, όπως τους ζητούσε ο Κάστρο, αλλά υπήρξε συνέχεια στο περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα.

Ακολούθησε ανακοίνωση από τον «Άγιαξ της Ηπείρου», στην οποία εξέφραζε την δυσαρέσκειά της για τον περιστατικό, αλλά και την στάση του Αλέξη Κούγια:

«Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι για το χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια και την ομάδα του αλλά κυρίως από την διαιτησία που τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή μας που δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση.

Αντί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και να αποβάλει άμεσα τον παίχτη της Λάρισας, στο ημίχρονο στις διαμαρτυρίες της ομάδας μας  δήλωσε ότι δεν άκουσε τίποτα.

Η συγνώμη την ώρα του αγώνα στον Κάστρο που είδαμε στην κάμερα πρέπει να ήταν μάλλον για αυτό που δεν άκουσε..

Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε και δε θα το αφήσουμε έτσι.

Δεν μπορεί να είναι ανεκτό να υποτιμάται και να προσβάλλεται κάποιος άνθρωπος λόγω φυλής ή χρώματος.

#sayNOtoRACISM»

Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΠΑΣ σκέφτονται να προβούν και σε μηνύσεις, αν και περιμένουν πρώτα να δουν αν θα αναφερθεί το περιστατικό στο φύλλο αγώνα. Αν δεν γραφτεί θα πρέπει να γίνει καταγγελία από τους Ηπειρώτες.

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Μανώλης Μπέρτος αν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας είναι ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 30.000€ από το άρθρο 18 του εν ισχύ Κώδικα.


vradini.gr