Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Ο κ. Σπυρόπουλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, επισήμανε ότι η παρουσία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους, που έζησαν δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα 24ωρα.

«Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αμβλυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης: Η φωτιά από δορυφόρο – Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή

Σπυρόπουλος: «Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος περιόδευσε στους οικισμούς Κρύα Βρύση, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη, Σακτούρια και Ορνέ. IMG 20220717 WA0008

Μετά την περιοδεία του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε, «χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, που βίωσαν αυτή την καταστροφή, τον δήμαρχο και τις τοπικές αρχές. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν οι αποζημιώσεις».

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, «θα πιέσουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην υπάρξει γραφειοκρατία».

Και σημείωσε πως το εισόδημα των κατοίκων, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτιόταν από τις καμένες εκτάσεις.

Γι’ αυτό και ζήτησε, εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «να σπεύσουν εδώ οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση στα προβλήματα».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να αναβαθμιστεί σε σταθμό πυροσβεστικής το τοπικό κλιμάκιο, για να μην βιώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα ίδια γεγονότα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.


Πηγή