Στο Κρεμλίνο τους τελευταίους μήνες προσκαλούνται συστηματικά για συζητήσεις ακραίοι συντηρητικοί φιλόσοφοι και ιστορικοί, μεταξύ των οποίων ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, o Αλεξάντρ Προχάνοφ και ο Μπαρντάν Μπαγκντασαριάν, γράφει ο ιστότοπος meduza επικαλούμενος πηγές που είναι κοντά στην διοίκηση της ρωσικής προεδρίας και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Οι εν λόγω πηγές λένε ότι με τους ιδεολόγους αυτούς συζητούν για το «ποιος είναι ο στόχος της Ρωσίας και τι η ίδια επιδιώκει». Στις συζητήσεις αυτές συμμετέχει και ο συντονιστής του Κρεμλίνου σε θέματα εσωτερικής πολιτικής και αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της προεδρίας Σεργκέι Κιριγιένκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Κρεμλίνο άρχισε να συμβουλεύεται επίσης τον ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού «Τσαργκράντ» (η αρχαία ρωσική ονομασία της Κωνσταντινούπολης) και επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, ο οποίος όπως είχε γραφεί εμπλέκεται στη χρηματοδότηση των τμημάτων της λεγομένης φρουράς που συμμετείχε στην προσάρτηση της Κριμαίας και στην πρώτη φάση του πολέμου στο Ντονμπάς.


cnn.gr