Οι ρωσικές Αρχές τον συνέλαβαν στην πρωτεύουσα των Ουραλίων, Γεκατερίνμπουργκ, με την κατηγορία της κατασκοπείας σε εργοστάσιο της πολεμικής βιομηχανίας.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, εξ όσων γνωρίζουμε, πιάστηκε στα πράσα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ρωσικής καταγωγής δημοσιογράφος είναι Αμερικανός υπήκοος. Μεταφέρθηκε στη Μόσχα όπου δικαστήριο διέταξε την προφυλάκισή του. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου με κατηγορίες για κατασκοπεία στη Ρωσία από το 1986.

Χειροπέδες σε πατέρα 13χρονης για… ζωγραφιά

Στα χέρια των ρωσικών Αρχών έπεσε πάλι ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας που προκάλεσε τη μήνη των δασκάλων της και βρέθηκε σε ίδρυμα εξαιτίας μιας αντιπολεμικής ζωγραφιάς της.

Ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, τον οποίο οι ρωσικές Αρχές είχαν θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό εξαιτίας της αντιπολεμικής ζωγραφιάς της κόρης του Μάσα, απέδρασε την Τρίτη όταν δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε κάθειρξη δύο ετών, όμως συνελήφθη τελικά στη Λευκορωσία.

Ακτιβιστές φέρονται να φυγάδευσαν τον άνδρα στο Μινσκ όπου τον συνέλαβε η KGB του στενότερου συμμάχου του Πούτιν, προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Από χθες το βράδυ η επικοινωνία μαζί του χάθηκε. Δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί του. Σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες που έχω, ναι, έχει συλληφθεί», λέει ο δικηγόρος του.

Η 13χρονη κόρη του Μοσκαλιόφ έχει κλειστεί σε ίδρυμα και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα δίκη για να του αφαιρεθεί η επιμέλειά της.


megatv.com