Τις εγκαταστάσεις κατασκευής drones είχαν ως στόχο οι βομβαρδισμοί που έπληξαν αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (1/1) ο ρωσικός στρατός.

Οι βομβαρδισμοί σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, πραγματοποιήθηκαν για να αποτρέψουν σχεδιαζόμενες «τρομοκρατικές επιθέσεις», ενώ όπως ανακοινώθηκε, οι επιθέσεις στο Ντονέσκ θα συνεχιστούν.

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επίθεση μεγάλης εμβέλειας εναντίον εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που εμπλέκονται στην κατασκευή επιθετικών drones που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον ματαιώθηκαν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η Μόσχα συχνά περιγράφει ως «τρομοκρατικές ενέργειες» τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός στο ρωσικό έδαφος ή σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει την επίθεσή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου επί του παρόντος επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών.

Τα ρωσικά πλήγματα που στόχευσαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας χθες Σάββατο είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των ουκρανικών αρχών.


cnn.gr