Στη δημοσιότητα δίνονται στοιχεία του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα δύο μικρότερα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου, η Μαλένα και η Ίρiδα.

Σημειώνεται πως η έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα είχε διαβιβαστεί στις 20 Ιουνίου στο Ανθρωποκτονιών και στα συμπεράσματα για τη Μαλένα αναφέρονται – μεταξύ άλλων – τα εξής:

«Η σορός της Δασκαλάκη Μαρίας – Ελένης, έφερε δύο εκδορές στη ρινική χώρα. Επιπροσθέτως κυάνωση ονύχων από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη, οι εκδορές αυτές αφορούν στην περιοχή της βάσης της ράχης της ρινός – μεσόφρυο. Επίσης, από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ερυθρότης/εντύπωμα κατά τη δεξιά παρειά. Οι ως άνω εκδορρές έχουν φορά λοξή/διαγώνια ως προς τον επιμήκη άξονα της ρινός και έχουν τη μορφολογία μικρών γραμμοειδών εκδορών (αμυχών), οι οποίες είναι συμβατές με τη δράση ονύχων απορρόφησης

Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ότι οι όνυχες της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη ήταν κομμένοι κοντά, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πιθανότητα πρόκλησης από το ίδιο το παιδί. Επίσης με δεδομένο ότι οι ως άνω εκδορές έχουν τους χαρακτήρες εν ζωή γενομένων βλαβών, δεν είναι συμβατές με την πρόκλησή τους κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, κατά την οποία – σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό – το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς ζωτικά σημεία, νεκρό. Οι εν λόγω εκδορές είναι, όπως προαναφέρθηκε, ερυθρές και με στοιχεία αιμορραγικής διήθησης και ως εκ τούτου είναι συμβατές με πλήρη αντίδραση εν ζωή και όχι προκληθείσες μεταναθάνατια, οπότε θα στερούντο αιμορραγικών διηθήσεων».


cnn.gr