Την δική του εμπειρία για την τραγωδία που βιώνει η Τουρκία μετά τον πρωτοφανή σεισμό, περιέγραψε ο διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος, μαζί με τις δραματικές στιγμές που βιώνουν από εκείνη την ώρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, περιέγραψε καρέ καρέ την στιγμή που αντιλήφθηκε τον φονικό σεισμό, στην 21όροφη πολυκατοικία που διαμένει, αναφέροντας πως ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αφήσει πίσω του όσα έζησε.

«Ο πρώτος σεισμός με βρήκε στο σπίτι. Κοιμόμουν εκείνη τη στιγμή. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα. Ξύπνησα έντρομος από τον από τους θορύβους που έκαναν τα πράγματα στο σπίτι, τα ντουλάπια, κάποια φωτιστικά, τα τζάμια, όλα αυτά. Μόλις σηκώθηκα κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ δυνατό σεισμό.

Προσπάθησα να βρω την ισορροπία μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο εκείνη τη στιγμή. Κράτησε ενάμιση λεπτό, ίδιας έντασης έντονης. Περίμενα να καταλαγιάσει έτσι ώστε να μου δοθεί ευκαιρία να βάλω δύο πράγματα πάνω μου για να αποχωρήσω από το σπίτι» ανέφερε αρχικά ο κεντρικός αμυντικός της τουρκικής ομάδας Καϊσέρισπορ.

«Εμείς πάλι καλά που έχουμε αυτό το χώρο, αλλά αρκετός κόσμος στην περιοχή, αναγκάστηκε να μείνει στα αυτοκίνητα». Όπως είπε ο δήμος φρόντισε τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους μετατρέποντας ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

«Μόλις τελείωσε ο πρώτος σεισμός, κατεβήκαμε όλοι κάτω έντρομοι και ο κόσμος φώναζε. Έκλαιγαν οι μανάδες και τα παιδιά. Άλλοι προσπαθούσαν να πάρουν γρήγορα τα αυτοκίνητά τους, έτσι ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο μακριά από τα από σπίτια. Γενικότερα επικρατούσε ένα χάος».

Συμπλήρωσε πως το δεύτερο, επίσης ισχυρό σεισμό, τον πέρασε στο προπονητικό κέντρο μαζί με συναθλητές του, τονίζοντας πως το πιο δύσκολο για τους πολίτες είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες καθώς εξακολουθεί να χιονίζει.


cnn.gr