Σήμερα γίνονται οι τελευταίες δοκιμές προκειμένου αύριο – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – να μπουν ξανά τα τρένα στις ράγες και να αρχίσουν τα δρομολόγια.

Από αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου θα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

Στα γραφεία της Hellenic Train από το πρωί διεξάγονται αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η συνάντηση της διοίκησης της Hellenic Train με τους μηχανοδηγούς είναι προγραμματισμένη για τη μία η ώρα το μεσημέρι.

Οι μηχανοδηγοί έχουν δώσει στην δημοσιότητα μία λίστα που περιλαμβάνει εννιά όρους ασφαλείας, προκειμένου να μπουν ξανά στα βαγόνια.

Τα δρομολόγια που εκκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Παράλληλα θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων

Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

Από αύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ.

Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Μείωση ταχύτητας

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).

Θα αναβαθμιστούν οι υποδομές με ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του κύριου άξονα, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάταξη και συντήρηση των σηράγγων.

Πάτρα: Σήμερα δοκιμαστικό δρομολόγιο για τον Προαστιακό – Από αύριο επαναλειτουργεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά την αναστολή των δρολομογίων για σχεδόν ένα μήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα τις απογευματινές ώρες σε δοκιμαστικό δρομολόγιο, προκειμένου αύριο ο Προαστιακός να είναι ασφαλής για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επιβάτες που μετακινεί καθημερινά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο θα ξεκινήσει περίπου στις 3 και μισή το μεσημέρι και θα είναι ένα δρομολόγιο του προαστιακού που θα κινηθεί προς την πλευρά του Ρίο.

Αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί είναι εάν υπάρχουν φθορές στις ράγες των τρένων.


megatv.com