Τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά και ενιαία τα κορονοχρέη τους, σε 72 δόσεις, τόσο απέναντι στην εφορία όσο και προς τον ΕΦΚΑ, θα έχουν οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με  νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. 

Η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει την ενοποίηση εντασσόμενων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας(ΚΑΔ) που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών για τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίες δόσεις, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση ως στις 26 Ιανουαρίου 2022, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων, για τα κορονοχρέη. Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, σε εφορία και ΕΦΚΑ, σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μετάπτωσης από τις 12 στις 72 δόσεις, των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, και αφορούν στις περιόδους απασχόλησης από Φεβρουάριο του 2020 έως και Ιούνιο του 2021.

sofokleousin.gr