Τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα έκανε η είδηση της συντριβής του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αναπαράγει δηλώσεις που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής στους ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, καθώς και την ανακοίνωση που έκανε το πρωί στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης ότι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικά όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια. Το εκτενές ρεπορτάζ του AFP, το οποίο αναπαράγεται από πολλά γαλλικά μέσα, όπως από την εφημερίδα Le Monde, περιλαμβάνει επίσης τις δηλώσεις Σέρβων και Ουκρανών αξιωματούχων. H Monde επισημαίνει ότι «πολλοί κάτοικοι βιντεοσκόπησαν, μέσα στη νύχτα, το τέλος της πτήσης του Antonov, που φλεγόταν ήδη πριν συντριβεί στο έδαφος, κοντά στην πόλη της Καβάλας».

Οκτώ μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν σε συντριβή ουκρανικού μεταγωγικού στη βόρεια Ελλάδα, τιτλοφορεί την είδηση το πρακτορείο Reuters, που αναφέρεται επίσης στην έρευνα που έγινε στα συντρίμμια του Antonov An-12 με ειδικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.


cnn.gr