Απρόθυμος να ανακαλέσει τη δήλωση του, ή μέρος αυτής, που έκανε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πτώση της Χούντας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, μίλησε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μεριά της Αντιπολίτευσης σχετικά με τα όσα είπε στη Βουλή για το Πολυτεχνείο.

«Πριν και μετά»

«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του 73 ως γεγονός που είναι η πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στην δικτατορία. Δηλαδή δίπλα στους φοιτητές πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και γι αυτό το λόγο αντιδρά τόσο βίαια η χούντα και έχουμε και νεκρούς, και υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Χαμός για Πολυτεχνείο και Χούντα

Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:  Συρίγος: Θα μπορούσαν να σταλούν κι άλλα όπλα από τη χώρα μας στην Ουκρανία – Από τι εξαρτάται

Ενδεια επιχειρημάτων

Και συνέχισε: «Είναι άλλοι οι όροι του ’73 με μια χούντα και άλλοι οι όροι σήμερα με μια δημοκρατία», συνέχισε ενώ απαντώντας στο εάν θα έπαιρνε πίσω τη δήλωση που έκανε υπογράμμισε πως  «οχι, το πιστεύω ακράδαντα. Τι να συζητάμε τώρα; Αν η χούντα έπεσε εξαιτίας του Πολυτεχνείου ή εξαιτίας του Κυπριακού;»

Στις ταβέρνες

Τέλος κληθείς να απαντήσει εάν θα χρησιμοποιούσε κάποια άλλη διατύπωση είπε πως «ίσως δεν αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγούδαγαν σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί. Αλλά, ότι τραγουδούσαν αντάρτικα σε στάδια και είχα πάει κι εγώ ως μαθητής αυτό είναι ναι αλλά δεν θεωρεί κανείς ότι κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν είναι ο κίνδυνος. Όταν είναι ο εχθρός μέσα στην χώρα. Είναι ο Γερμανός. Όλα αυτά σε καθεστώς δημοκρατίας είναι προβλήματα για την Δημοκρατία».


Πηγή