Πλήρη ενημέρωση από την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, «επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου» όπως ανέφερε η πρωινή ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου.

Μετά το φιάσκο της Λιβύης

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται «εύλογα ερωτηματικά για την οργάνωση και αυτής της κυβερνητικής επίσκεψης μετά το φιάσκο στη Λιβύη» στον απόηχο μάλιστα των προκλητικών δηλώσεων του πρωθυπουργού της Αλβανίας που κατηγόρησε την Ελλάδα για εξαπάτηση της ΕΕ σχετικά με την ένταξη της χώρας στο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Τίρανα όπου παίρνει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και θα έχει διμερείς επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Η επίσκεψη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη και οι επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Συνοδεύεται από προκλητικές δηλώσεις Ράμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, για επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, λόγω «καιρικών συνθηκών», δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την οργάνωση και αυτής της κυβερνητικής επίσκεψης, μετά το φιάσκο της επίσκεψης στη Λιβύη.

»Ειδικά καθώς συνοδεύεται από προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας για «εξαπάτηση της ΕΕ» από την Ελλάδα. Η επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής με τυμπανοκρουσίες και πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, είτε αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές μας χώρες είτε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

»Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».


Πηγή