Με πρόσχημα ότι μέλος (το παιδί) της οικογένειας,ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα,έγινε δέκτης τηλεφώνου οικογένεια σήμερα το πρωί στη Ναύπακτο.

Οι άγνωστοι ανέφεραν στη μητέρα,ότι το παιδί της είχε τροχαίο ατύχημα και ζήτησαν χρήματα για να το βοηθήσουν.

Φυσικά πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται για μια ακόμη φορά η γνωστή απάτη με τα τηλέφωνα που κάποιοι χρησιμοποιούν για να εξαπατούν ανυποψίαστους συμπολίτες μας,ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα με σκοπό την απόσπαση χρηματικού ποσού.To περιστατικό να σημειωθεί,καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου.

Σε άλλες περιπτώσεις οι απατεώνες με το τηλέφωνο αναφέρουν περιστατικά με μέλη της οικογένειας να εμπλέκονται με αστυνομικές υπηρεσίες και ζητούν χρήματα για να απεμπλακούν απ’αυτές.

-Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να αναφέρουν το περιστατικό στις οικείες αστυνομικές μονάδες,ενώ οι βασικές οδηγίες σύμφωνα με την αστυνομία είναι:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
•    Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•    Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•    Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το «100» ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

 

Ειδήσεις Ναυπακτίας | Desktop

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.