Ένας Ταϊλανδός στρατιώτης που σκότωσε σήμερα 17 ανθρώπους στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βόρειοανατολικά της Ταϊλάνδης, κρατάει ομήρους από το μεσημέρι τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιο και ετοιμάζεται επιχείρηση εξουδετέρωσής του.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να κρυφτούν σε ασφαλές μέρος και να σβήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.Σύμφωνα με την εφημερίδα The Bangkok Times, από την επίθεση του δράστη υπάρχουν 17 νεκροί και 14 τραυματίες ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με τον στρατιώτη να βγαίνει από το αυτοκίνητο μπροστά στο εμπορικό κέντρο και να πυροβολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος, σε κατάσταση αμόκ, κρατάει τους ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου. 

Ο στρατιώτης αρχικά άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης η οποία βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Μπανγκόνγκ, σύμφωνα με την αστυνομία.


Αρχικά φαίνεται πως σκότωσε τον διοικητή του και αλλα δυο άτομα μεσα στο στρατόπεδο και εν συνεχεία πήρε στρατιωτικό όχημα και άρχισε να πυροβολεί πολίτες που συναντούσε στο δρόμο του, κοντά στο εμπορικό κέντρο.


 


Η αστυνομία της χώρας έδωσε στην δημοσιότητα τα στοχεία και την φωτογραφία του, ζητώντας πληροφορίες. 


 

Επίσης, σύμφωνα με τα ξένα μέσα και τις αναρτήσεις στα social media, ο στρατιώτης ανέβασε ένα μικρό βίντεο από την στιγμή της επίθεσή του στα Facebook

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό.kathimerini.gr