Σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων εντοπίστηκαν ουσίες, όπως είναι ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος της επιτροπής οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για αυτή τη σημαντική εξέλιξη της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

«Μετά την πρώτη πραγματογνωμοσύνη που πήραμε στις 19/6 από τους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες που όρισε ο Εφέτης ανακριτής αρκετά στοιχεία μας παραξένεψαν. Σε κάποιο σημείο χωρίς να είναι η αρμοδιότητά τους και η ειδικότητα τους  αναφέρθηκαν στο πώς έγινε η έκρηξη. Περιμέναμε να βγει και το πόρισμα της Πυροσβεστικής που θα έπρεπε να αποφανθεί για τα συγκεκριμένα αίτια, αλλά δεν αποφάνθηκε. Αυτά έγιναν τέλος Ιουλίου και αναγκαστήκαμε αρχές Αυγούστου να καταθέσουμε ένα υπόμνημα στον Ανακριτή, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους».


megatv.com

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.