Η καναδική BlackBerry Ltd διακόπτει την υποστήριξη των θρυλικών τηλεφώνων της από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η εταιρεία βγάζει από την πρίζα τα παλιά λειτουργικά συστήματα BlackBerry 10 και Blackberry OS, κάτι που σημαίνει ότι οι εναπομείναντες χρήστες πιθανότατα δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα ή να χρησιμοποιούν Wi-Fi.

Στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί και αμέτρητοι απλοί χρήστες είχαν υιοθετήσει τα Blackberry, τα οποία χρησιμοποιούσαν ένα μικρό πληκτρολόγιο QWERTY και προσέφεραν την πρωτοποριακή για την εποχή της υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων BBM.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζει το Reuters, είχε γίνει πρωτοσέλιδο το 2016 όταν οι υπηρεσίες ασφάλειας του ζήτησαν να παραδώσει το BlackBerry και να το αντικαταστήσει με smartphone άλλης μάρκας.

Η αρχή του τέλους για τα BlackBerry ήρθε με την εμφάνιση των iPhone και των Android, των πρώτων συσκευών που βασίζονταν σε οθόνες αφής αντί σε φυσικό πληκτρολόγιο.

Έκτοτε η Blackberry Inc. έχει αλλάξει επιχειρηματικό αντικείμενο και παράγει πλέον λογισμικό κυβερνοασφάλειας και λειτουργικά συστήματα για αυτοκίνητα.

in.gr