Μετά την ταφή του τέως βασιλιά, που πραγματοποιήθηκε στο Τατόι κοντά στους προγόνους του, τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έμειναν και για το δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά προσήλθαν 17 αντιπροσωπείες ξένων κρατών, εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών καθώς και φίλοι του εκλιπόντος.

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που αναχωρούν

Σήμερα Τρίτη (17/01) αναχωρούν από την Αθήνα τα εξής μέλη των βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Οι αναχωρήσεις μετά την κηδεία του τέως βασιλιά

Ήδη αμέσως μετά την κηδεία αναχώρησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Επίσης, χθες αναχώρησαν και η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα

Σε ισχύ παραμένει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.

Την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας 1.000 αστυνομικοί παραμένουν στους δρόμους.

Η τροχαία Αθηνών αναμένεται να πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο κατά τις αναχωρήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


cnn.gr