Στη Μητρόπολη Αθηνών είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα του Μεγάρου Μαξίμου και στις παρουσίες, από πλευράς ΝΔ, στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η «αναβάθμιση» της κυβερνητικής εκπροσώπησης, με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμένο φαίνεται να βοήθησε τα αναποφάσιστα  στελέχη της ΝΔ, να καταλήξουν στο τι θα κάνουν. Σημαντικό ρόλο εξάλλου, παίζει και το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν έδωσε ντιρεκτίβες για το ζήτημα της παρουσίας και δεν εξέδωσε «απαγορευτικό» προς βουλευτές, Υπουργούς και στελέχη του για την παρουσία τους στην κηδεία του τέως.

Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι  τυχόν μαζική παρουσία «γαλάζιων» στελεχών, θα συζητηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, βέβαιη είναι πλέον η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη όπου αναμένεται να παραβρεθεί γύρω στις 10.15 το πρωί, λίγο πριν τη λήξη του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία.

Από πλευράς υπουργών, την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έχει επιβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας θα δώσει η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ως και χθες στάθμιζε το αν θα μεταβεί ή όχι στη Μητρόπολη, όπως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη νύφη του τέως Βασιλιά Τατιάνα Μπλάτνικ και τον γιο του Νικόλαο.

Αντίθετα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει το παρών.

Πολιτικές παρουσίες

Από βουλευτές, παρούσα στη Μητρόπολη θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, της οποίας ήταν νονός ο  τέως βασιλιάς, ενώ το παρών θα δώσουν  οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς, όπως και ο βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι οποίοι είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκ του θεσμικού του ρόλου, το παρών αναμένεται να δώσει στη Μητρόπολη και ο περιφερειάρχης Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Παρά την αρχική του πρόθεση τελικά δεν θα παραστούν στην κηδεία  οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, λόγω της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην περιοχή.


Πηγή