Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/1), έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε εδώ και αρκετό καιρό, και όταν νόησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό, η κατάσταση επιδυνώθηκε.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η Ιστορία, η οποία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο.

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.

Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής.

Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για τον θάνατό του».

Ο Στέλιος Πέτσας, σε ανάρτησή του, τόνισε:

«Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος. Επέλεξε να πεθάνει στην Πατρίδα του».
cnn.gr