Στο Αγρίνιο έφθασε απόψε (13.05.22) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας έχοντας νωρίτερα περιοδεύσει στην Άρτα.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από συγκεντρωμένους στην οδό Παπαστράτου στο ύψος της Τσικνιά (πρώην Τσαλδάρη), ανάμεσά τους οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τους εκατοντάδες φίλους του κόμματος υπό τις ιαχές «Νά τος, Να τος, ο Πρωθυπουργός» και «Αλέξη γερά, να φύγει η δεξιά»…

“Το κλίμα γυρνάει”

“Επέλεξα την  πόλη σας (σ.σ.για τελευταίο σταθμό της περιοδείας) όχι μόνο γιατί διαχρονικά είναι η καρδιά της προοδευτικής παράταξης αλλά και γιατί ο νομός σας είναι πάντοτε το βαρόμετρο των εκλογικών αναμετρήσεων. Και απ’ ό,τι βλέπω από την υποδοχή σας εδώ, το κλίμα γυρνάει”, είπε χαρακτηριστικά στους συγκεντρωμένους ο κ.Τσίπρας κάνοντας λόγο για την “πιο αληθινή δημοσκόπηση”.

Στο εμπορικότερο πεζόδρομο της πόλης, τον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε  για άλλη μια φορά τα βέλη του προς τον Κ. Μητσοτάκη, με αφορμή την έκρηξη του πληθωρισμού, την ενεργειακή κρίση, στην οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και το κύμα των ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά. Μάλιστα συνέκρινε την παρούσα οικονομική συγκυρία με την περίοδο των Μνημονίων και εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει οργή στην κοινωνία.

Ακρίβεια, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, αλλά εδώ είμαστε πρωταθλητές στο ρεύμα και την ακρίβεια, επειδή ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ. Η απάντηση στη ρήτρα της αναπροσαρμογής, πρόσθεσε, θα είναι η ρήτρα πολιτικής αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τα 1.000 εκλογικά κέντρα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο το λογαριασμό σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε, πως «θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, να πάει από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι «ο πήχης είναι να ξαναγυρίσει η ελπίδα στον τόπο». «Εμείς τον πήχη τον βάζουμε στο να σταματήσει αυτή η κοινωνική λεηλασία, να σταματήσουν τρομακτικές ανισότητες, να στηριχτεί ο εργαζόμενος ο συνταξιούχος ο μεσαίος επιχειρηματίας και τα μαγαζιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου» σημείωσε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος «αυτές ήταν οι καλύτερες δουλειές που μας έταξαν αυτές ήταν οι προοπτικές για τη μεσαία τάξη; Αυτή ήταν η προοπτική για τους νέους ανθρώπους για τους εργαζόμενους, που έχουν οδηγήσει στον εργασιακό μεσαίωνα;».

Στη συνέχεια, περπατώντας σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου συνομίλησε με εμπόρους. Τη δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί του περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου.

Από τη σύντομη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν στιγμές που προκάλεσαν χαμόγελα. Όπως το κέρασμα σε κούπα του Παναιτωλικού,  με τον επαγγελματία που το πρόσφερε να διαπιστώνει ότι “οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου και ο Τσίπρας την κοινωνία”. Αρκετοί δε, του ζητήσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Πηγή: sinidisi.gr