Πιο συγκεκριμένα, στις 6 το πρωί της Δευτέρας (28/11) η αστυνομία βρέθηκε στο υπό κατάληψη, τριώροφο κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας, σύμφωνα με το Thestival.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτήριο εντοπίστηκαν 4 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Επίσης, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν από αστυνομικούς 3 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την οδό Ολύμπου προς την κατάληψη και κρίθηκαν ύποπτα.

Η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε στις 6:00 π.μ της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου

Το εν λόγω κτήριο ανήκει στο δήμο Θέρμης και βρίσκεται υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015.

Το κτήριο λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

Το κτήριο που ήταν υπό κατάληψη, ανήκει στο δήμο Θέρμης

cnn.gr