Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει σε υβριδική μορφή στις 27 & 28 Ιουνίου, το “Thessaloniki Future Thinking Dialogues 2022” (TFTD), με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής της Βορείου Ελλάδος σε πυλώνα συνεργασίας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

Το TFTD, αποτελεί μια θεσμική πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με αφετηρία το 2021, η οποία φέτος επανέρχεται δυναμικά, για να τονίσει τον ρόλο της εκπαίδευσης ως ενός συνδετικού κρίκου σε ένα συνολικό κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, το TFTD, λειτουργεί ως μια πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν στα επιχειρηματικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά οικοσυστήματα μέσα από μια καινοτόμο και θεμελιώδη προσέγγιση για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Θεσσαλονίκη, η οποία για άλλη μια χρονιά φιλοξενεί το TFTD, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας, αποτελώντας παράλληλα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και διαμορφώνοντας έναν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις. Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον η σημασία της δικτύωσης στη βάση του οικοσυστήματος, που βρίσκεται η τοπική κοινωνία αποτελεί ανάγκη και οδικό χάρτη ευρύτερου μετασχηματισμού. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρηματικότητα και κοινωνία είναι ένας κοινός τόπος όπου γεννώνται ιδέες και υλοποιούνται στρατηγικές με όφελος που επιστρέφει στον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτές οι αλλαγές εγείρουν ανησυχίες σε μια κοινωνία που αναζητά και διαμορφώνει νέα μοντέλα και πρακτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις.


cnn.gr