Σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια την Πέμπτη 6/2/2020 στις 9 π.μ, καλεί τα μέλη και όλους τους εργαζόμενους, η διοίκηση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση κατέθεσε το ασφαλιστικό για συζήτηση στη Βουλή. Σε όλη την Ελλάδα τα συνδικάτα απαντούν με συλλαλητήρια στις 6/2. Το 2020 το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα ηγηθεί της προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα στηρίζει κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς. Άλλωστε, το έκανε πράξη όλη τη χρονιά που πέρασε, στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε και το 2020.

Τέτοιο Εργατικό Κέντρο έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι της πόλης μας και τα σωματεία τους. Μόνο ένα τέτοιο Εργατικό Κέντρο μπορεί σήμερα να ηγηθεί των αγώνων της εργατικής τάξης της πόλης μας, κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Εργατικό Κέντρο συμπαραστάτη, μπροστάρη στους αγώνες και όχι μηχανισμό παζαρέματος των δικαιωμάτων τους, φίλο των εργοδοτών, όπως ήταν όλα τα χρόνια της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι σήμερα χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Είναι όλοι αυτοί που έχουν κάτσει τόσα χρόνια στο σβέρκο της εργατικής τάξης της χώρας μας ξεπουλώντας τους μισθούς και τα δικαιώματα μας, με αντάλλαγμα την παραμονή τους στις καρέκλες τους. Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και τους πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που μπορούν σήμερα να αποτελέσουν πυρήνες αντίστασης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Με αγωνιστική αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε με συνέπεια να βρεθούμε ξανά στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Κάτω από αυτό το πρίσμα στην Πάτρα το ραντεβού είναι έξω από τα δικαστήρια, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

Υπερασπιζόμαστε την μάχη που δώσαμε για να ξεμπερδέψει το Εργατικό Κέντρο από τη νοθεία και τις παρανομίες. Δεν παραδιδόμαστε! Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας ! Αυτή είναι η δύναμη μας!».

patrastimes.gr