Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου αποφάσισε για εκπαίδευση μέσω τηλεκπαίδευσης, το ΔΙΕΚ Αγρινίου τι θα κάνει;

Η ευθύνη της οργάνωσης των εργαστηριακών μαθημάτων και της λειτουργίας τους στους αντίστοιχους εργαστηριακούς χώρους, η επιλογή, η απόφαση για την πραγματοποίηση δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και η τροποποίηση του προγράμματος όπου κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Διευθυντή Ι.Ε.Κ. όπως μας γνωστοποιεί το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Σύμφωνα και με την αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.29922/13.05.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1944/τ.Β’/13.05.2021), με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00».

Όπως αναφέρει σχετικά επιτρέπεται η διενέργεια εργαστηριακών μαθημάτων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών εντός εργαστηριακών χώρων (Εργαστηριακά Κέντρα, εργαστήρια εντός ΙΕΚ, εξωτερικά εργαστήρια), για τα εργαστηριακά μαθήματα, για τα οποία η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωσή τους.

Όπως θα παρατηρήσει κανείς τα κρούσματα στον νομό μας κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο νόμος μας αν αναιρέσει κανείς την Αττική και την Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες στην πρώτη θέση ημερίδων κρουσμάτων και τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται σε Αιτωλικό, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το ΔΙΕΚ μεσολογγιου σε σχετική ανακοίνωση του ενημερώνει τους καταρτιζόμενους ότι τα όλα μαθήματα θα συνεχίσουν να διενεργούνται με τηλεκπαίδευση και θεωρώ πως είναι μια κίνηση προκειμένου να συμβάλει στην μη περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή. Το ΔΙΕΚ Αγρινίου έως τώρα δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση την επίσημη σελίδα του ενώ οι καθηγητές όπως έχουν ενημερώσει τους καταρτιζόμενους έχουν αναφέρει ότι από Δευτέρα 17/5 τα εργαστηριακά μαθήματα θα γίνονται κανονικά στις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ.

Ανακοίνωση επίσημη όπως αναφέραμε και προηγουμένως δεν υπάρχει και αυτό προκαλεί αλαλούμ στους καταρτιζόμενους αλλά και μια ανησυχία μιας και τα δύο δΙΕΚ εδρεύουν στις πόλεις μετά τα περισσότερα κρούσματα ανά ημέρα και δεν φαίνεται να υπάρχει κοινή γραμμή στον τρόπο λειτουργίας μιας και αυτό έχει προωθηθεί στην ευθύνη των διευθυντών των δΙΕΚ. Πάντως πολλοί καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές αλλά και η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου φαίνεται σε δημόσιους σχολιασμούς στα σοσιαλ μίντια και όχι μόνο να είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες πολλοί μαθητές της α’βαθμιας και β’μιας εκπαίδευσης σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό δεν συμμετείχαν στα μαθήματα και ίσως αυτό να συντέλεσε στην σταθεροποίηση και μικρή πτώση των κρουσμάτων στην περιοχή…