Αρχείο Ν. Αθανασόγλου – Μεσολόγγι 1977-Βουβό έγχρωμο φιλμ super 8mm.

Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται σε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Αγρινίου-Ρίου. Δύο οδικές πινακίδες κατευθύνουν προς «Μεσολόγγιον» και «Αγριλία».

Το αυτοκίνητο διασχίζει τον δρόμο πλάι στα τείχη της πόλης του Μεσολογγίου. Περνάμε από την τοξωτή Ιστορική Πύλη της Ιερής Πόλης και μπαίνουμε στον Κήπο των Ηρώων, μια έκταση στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Πλάνο σε μια μηχανή ατμάμαξας, απομεινάρι παλιών σιδηροδρομικών γραμμών. Η συνοδός του κινηματογραφιστή πλησιάζει την προτομή του αγωνιστή Στρατηγού Γεωργίου Κίτσου. Η κοπέλα παρατηρεί το τοπίο με τους πανύψηλους φοίνικες, πεύκα και ευκαλύπτους, περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια. Βλέπουμε το εσωτερικό των τειχών με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, καθώς και το άγαλμα του φιλέλληνα Άγγλου ποιητή, Λόρδου Μπάιρον.

Εικόνες μέσα από την πόλη του Μεσολογγίου με πλάνο σ’ ένα παραδοσιακό διώροφο κτίσμα, όπου φιλοξενούνταν τα τοπικά γραφεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ).

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html…
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

nafpaktianews.gr