Η Opel συμπληρώνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της με μια αντίστοιχη έκδοση του νέου Astra, η οποία φυσικά είναι και η πρώτη στη μακρόχρονη ιστορία του μοντέλου.

Το Astra Electric, που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από την ερχόμενη άνοιξη, χρησιμοποιεί το καθιερωμένο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του ομίλου της Stellantis στην τελευταία και πιο εξελιγμένη εκδοχή του.

Έτσι έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 54,0 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει κατά WLTP μέχρι και τα 417 χιλιόμετρα.

Η οποία είναι απόρροια και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, μιας και η επίσημη τιμή είναι 14,9 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει μέχρι και με ισχύ 100 kW.

Η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού Astra φτάνει τα 170 χλμ./ώρα, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του συνολικά τρία προγράμματα, τα Eco, Normal και Sport, καθώς και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησής του.

Όσο για τους χώρους δεν διαφοροποιούνται από αυτούς των συμβατικών εκδόσεων και αυτό ισχύει τόσο για το hatchback όσο και για το στέισον.


cnn.gr