Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης  σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας  του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου του 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.

Η Σοφία Βόικου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό των Χωρών της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο SophiaAntipolis της Γαλλίας. Από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, διευθύνοντας το δικό της δημιουργικό γραφείο.

Το ιστορικό μυθιστόρημά της «Νυφικό από πορφύρα»  είναι μια  «επιστροφή» στις αρχές του εικοστού αιώνα, και αποτελεί «Ένα βιβλίο για έναν τόπο ανυπότακτο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς. Με φόντο ιστορικά γεγονότα που έρχονται να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους.» Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, Ελένη Πλακίδα, η οποία έχει επιμεληθεί και την όλη παρουσίαση, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας, με στόχο την στήριξη της φιλαναγνωσίας και την ψυχοπνευματική καλλιέργεια των πολιτών και στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος εκπαίδευσης «co-creators», το οποίο στοχεύει στην επαφή των δημιουργών με το ευρύ κοινό,  φιλοξενεί μια ακόμη βιβλιοπαρουσίαση που κεντρικό ρόλο θα έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, χάρη στη συμμετοχή τους και τη δημιουργικότητά τους. 

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.