Μπορεί το Ναυτοδικείο Πειραιά στις αρχές Οκτωβρίου να καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα – μετά από συγχώνευση 11 χρόνων – τον οδηγό του πολυτελούς κάμπριο που τον Αύγουστο του 2019 σκόρπισε τον θάνατο παρασύροντας γιαγιά και εγγονάκι την ώρα που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, στις Καμάρες Αιγιαλείας, ωστόσο παραμένει ελεύθερος.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος – τότε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού- μετά την άσκηση έφεσης και την προ ημερών όπως πληροφορείται η «Π» καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο, διασφάλισε την ελευθερία του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης. Εάν η ποινή δεν μειωθεί θεαματικά στο Εφετείο, όπως λένε νομικοί κύκλοι, θα εκτιθεί.

Η ηθική δικαίωση για την οικογένεια Μπούρδου, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε το ενός έτους παιδί της και την 67χρονη γιαγιά του, σε τροχαίο που σημειώθηκε μπροστά από το σπίτι τους, ήρθε τρία χρόνια μετά από την ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η δίκη ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου, με τους γονείς στο άκουσμα της καταδίκης του υπαίτιου για τον θάνατο του μικρού Γιάννη και της Ευαγγελίας Μπούρδου, να ξεσπούν σε λυγμούς.

Για τον Κώστα Μπούρδο και τη σύζυγό του, ο χρόνος «σταμάτησε» κυριολεκτικά το απόγευμα της 25ης Αυγούστου 2019. Το εικονοστάσι, που βρίσκεται έξω από το σπίτι τους, στο σημείο της τραγωδίας από το οποίο διέρχονται καθημερινά, είναι εκεί να τους θυμίζει κάθε λεπτό τη διπλή απώλεια.

«Ισόβιος ο πόνος μας»

«Δεν είμαι καλά. Στο δικαστήριο ξανάζησα όλο το θανατικό. Και κάθε μέρα το ζω. Δε νομίζω ότι το μυαλό μου θα ξεφύγει ποτέ από αυτό. Να μην το περάσει κανένας γονιός. Ισόβιος ο πόνος μας. Περιμένω από το Εφετείο να διατάξει να εκτελεστεί η ποινή», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στην «Π» μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Κώστας Μπούρδος.

Η ασημί κάμπριο BMW που οδηγούσε ο τότε 28χρονος απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, που υπηρετούσε ως σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό με κατεύθυνση προς το Αίγιο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτρέπεται της πορείας, περνά στο αντίθετο ρεύμα, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και παρασύρει γιαγιά και παιδί. Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται αρκετά μέτρα από το σημείο του τροχαίο με τον οδηγό να εγκαταλείπει το σημείο. Εντοπίζεται από τους αστυνομικούς στη θαλάσσια περιοχή του Λόγγου, όπου είχε βρει «καταφύγιο» σε μια βάρκα. Το αποτέλεσμα του αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη ήταν θετικό. .

pelop.gr