Η «Όμικρον» είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα

Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών και τους εργαζόμενους σε βασικούς τομείς εξετάζει η κυβέρνηση της Τσεχίας, μετά την καταγραφή αριθμού ρεκόρ νέων κρουσμάτων το περασμένο 24ωρο.

Ειδικότερα, Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 28.469 νέα κρούσματα, περισσότερα από τα διπλάσια από τα 12.371 κρούσματα που είχαν καταγραφεί την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η «Όμικρον» είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα θα εξετάσει ποια περαιτέρω μέτρα θα λάβει μετά την συντόμευση της περιόδου καραντίνας και απομόνωσης στο πλαίσιο νέων μέτρων, ενώ από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε και την υποχρεωτική υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των εργαζομένων σε εταιρείες.

Στο προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που κάνουν τεστ και είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικοί, επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους.

Οι νοσηλείες, οι οποίες είχαν ανέλθει σε περισσότερες από 7.000 στις αρχές Δεκεμβρίου, μειώθηκαν σε 1.635 το περασμένο 24ωρο από 1.761 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.


vradini.gr