Βαθύτατα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης από το νήμα των αποκαλύψεων σχετικά με την ευρωπαϊκή κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Τουριστικό Οργανισμό της Τουρκίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η ολιγωρία και η σοβαρή υστέρηση επαγρύπνησης είναι αδικαιολόγητη και αναμφίβολα δεν καμουφλάρεται πίσω από την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού ότι το εν λόγω σήμα δεν είχε τουριστική απήχηση».

Μάλιστα, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είχε επισημάνει από την Τετάρτη ότι «ο φορέας που το κατοχύρωσε, είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο ‘ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη’, κατά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς».

Και υπογραμμίζεται πως ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμιά απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος».

Ζήτησε συγγνώμη ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το θέμα του Turkaegean είναι πολύ πιο μπλεγμένο θέμα και δεν θα ήθελα εύκολα να τοποθετηθώ, γιατί έχω διατάξει και μια ΕΔΕ και σέβομαι τις διαδικασίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργείου Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται, προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση.


Πηγή