Έχοντας ξενιτευτεί στην Τουρκία, ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι μακριά από τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο διεθνής αριστερός μπακ μαθαίνει νέα και σχολίασε τα γεγονότα σε ραδιοφωνική συνέντευξη του. Ο Τζαβέλλας μίλησε για τις αλλαγές στη ζωή του και την προσαρμογή του στην Αλάνιασπορ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ:


Η Εισαγγελέας που αγαπάει τις «ανώνυμες καταγγελίες» και θεωρεί υποκίνηση σε βία τη νομιμότητα

Για την παρουσία του στην ενδεκάδα: «Απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στην Αλάνιασπορ. Είμαι πολύ τυχερός καθώς όσα υπήρχαν στο πλάνο πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο ξεκίνησα την χρονιά με έναν τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην προετοιμαστώ σωστά. Στην ομάδα υπάρχουν άλλοι δύο στόπερ, έτσι κάθε φορά πρέπει να διεκδικούμε τη θέση μας. Κάποιες φορές την κερδίζω, άλλες φορές την χάνω. Μου λείπει η πίεση που υπήρχε στον ΠΑΟΚ, αλλά έτσι είναι, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις».

Για την ελληνική… παροικία στην Αλάνιασπορ: «Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου. Η διοίκηση επενδύει σε γήπεδα και οι ομάδες έχουν πολλά έσοδα, με αποτέλεσμα να παράγουν πολλούς νέους παίκτες που πλαισιώνουν την εθνική ομάδα. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς. Οι σχέσεις μου με την υπόλοιπη ομάδα είναι άψογες. Με το χέρι στη καρδιά δεν έχουν πει ποτέ κάτι κακό για την Ελλάδα. Με την προσθήκη των Μπακασέτα και Σιώπη η ομάδα δυνάμωσε. Ο Τάσος και ο Μανώλης της έδωσε τον επαγγελματισμό που της έλειπε. Ο πρόεδρος της ομάδας, Χασάν Τσαβούσογλου είναι ο αδελφός του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όσες συζητήσεις έχουν γίνει έχουν θετικό κλίμα, καμία σχέση με αυτά που γράφονται».

 Για τον τρόπο που έφυγε: «Άφησα τα γεγονότα πίσω μου. Έχω περάσει πολύ καλές στιγμές στον ΠΑΟΚ, αγάπησα την Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους. Ωστόσο δεν έχω μιλήσει με τον Βλάνταν Ίβιτς, δεν έχω λόγο. Δεν είμαι απόλυτος άνθρωπος, έχω ένταση πάνω στη στιγμή».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό πρωτάθλημα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως είναι τα play off. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα τριάντα χρόνων δεν ωφελούν, ωστόσο βλέπω ότι υπάρχει διάθεση. Δεν αρκεί μία κυβέρνηση, είναι στο χέρι το καθενός από εμάς. Στη Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, δεν φοβάται τα επεισόδια. Δεν μπορώ να προβλέψω τον πρωταθλητή, πιστεύω πως θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Πρέπει οι τέσσερις μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ Παναθηναϊκός) να βελτιώνονται με σκοπό να κρατούν υψηλό το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδας: «Υπάρχει μία ωραία διάθεση και προσπάθεια. Ο μόνος που ξέρω είναι ο Τάκης (Φύσσας) και ξέρω ότι κάνει το καλύτερο δυνατό. Ταλέντο υπάρχει, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αρκεί να το αξιοποιήσουμε σωστά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για να μπορούμε και εμείς οι υπόλοιποι άμα δεν κληθούμε να πηγαίνουμε να βλέπουμε . Θα ήταν πολύ ωραίο να πάμε σε ένα Euro ή ένα Μουντιάλ ως φίλαθλοι».

Για το δικό του μέλλον: «Θα επέστρεφα στην Ελλάδα μόνο ένα υπήρχε καλή προοπτική. Η ζωή μου έχει αλλάξει, είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί, πλέον «ζυγίζω» διαφορετικά τα πράγματα».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


to10.gr