Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα του εντοπίστηκε από τους διασώστες που τον αναζητούσαν. Το περιστατικό έγινε εχθές (12/2) στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς και αμέσως, πάνω από 25 διασώστες με 4 σκυλιά, ξεκίνησαν να αναζητούν τον εγκλωβισμένο σκιέρ.

Οι διασώστες έδιναν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον διασώσουν. Άλλοι τρεις Έλληνες οι οποίοι ήταν μαζί με τον αγνοούμενο, κατάφεραν να γλυτώσουν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, κατόρθωσαν να απεγκλωβιστούν από μόνοι τους μέσα από το χιόνι.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες που έκαναν snowboard καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν», δήλωνε το απόγευμα διασώστης της εκεί Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή ήταν υψηλός όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον διασώστη, η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν με τη σειρά τους ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πράγματι δύσκολα προσβάσιμη και προσέθεσαν πως οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες, κάτι που υποχρεωτικό στην περίπτωση που θες να βγεις εκτός πίστας.

Το μέγεθος της χιονοστιβάδας

Η εν λόγω χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα. Όλες οι πίστες στο Μπόροβετς έκλεισαν, καθώς ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι πολύ υψηλός.

Στη συνέχεια, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση. Συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις «ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς». Όλες οι πίστες παρέμειναν κλειστές.


megatv.com

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.