Οι κόουτς των δύο ομάδων στην πρώτη ημέρα του 24oυ EKO All Star Game είχαν… διπλό ρόλο. Εκτός από το να καθοδηγήσουν τους Rising Stars και τους All Time Stars, οι Νίκος Τούλης, Γιώργος Βόβορας και Σταύρος Μυκονιάτης ήταν μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής στον ΕΚΟ διαγωνισμό καρφωμάτων.

Ο Γιώργος Βόβορας, επιστρέφοντας στην Κρήτη όπου έχει περάσει από πάγκους ομάδων, κοουτσάρισε την ομάδα των Rising Stars σχολίασε μετά από το τέλος του αγώνα: «Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, ήταν πολύ οργανωμένα όλα. Ήταν όλα εξαιρετικά. Χάρηκα γιατί σκέφτηκα ότι θα δω πολλούς φίλους που απέκτησαν από τα χρόνια που ήμουν στην Κρήτη. Αυτό που θέλω να πω είναι αυτό που μοιράστηκα και με τους παίκτες λίγο πριν ξεκινήσουμε και είχαμε την ευκαιρία να πούμε δυο τρία πράγματα και είδα πολύ νέα παιδιά να θέλουν να μπουν να παίξουν. Όταν βλέπεις ένα παιδί και χαμογελάει και παίζει μπάσκετ και χαμογελάει είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Το χάρισμα είναι ότι το παιδί χαίρεται το παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος πίεση που δεν πρέπει να τους αναλογεί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να το χαρούν . Σήμερα είχα την ευκαιρία να παίξουν με θρύλους του παγκοσμίου μπάσκετ και να χαρούν το παιχνίδι. Να χαρούμε τη στιγμή γιατί αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που είναι μοναδικό.


Η τέχνη του μηδέν. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο κρισιμότερο 20ήμερο πριν τα πλει-οφ.

Μόνο όταν τελειώσει το μπάσκετ και την καριέρα σου λησμονεί και σκέφτεσαι στιγμές που είχε όταν ήσουν εν ενέργεια παίκτη και πόσο σημαντικέ είναι. Αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζουν να χαμογελάνε να ζούμε το τώρα και να δουλεύουν πολύ σκληρά γιατί πραγματικά πολλά παιδιά από αυτά έχουν τεράστιο ταλέντο. Και ο κόουτς (Τουλης) είπε πόσο σημαντικό είναι να είσαι στο ίδιο τερέν που έχουν διδάξει και έχουν χτίσει φιλοσοφία. Έβλεπα μια ομάδα που το ένστικτο ήταν να πασάρουν να κάνουν ευτυχισμένο το συμπαίκτη του και εμείς μπήκαμε με μια λογική σεβόμενοι και τα παιδιά να δείξουμε το ταλέντο μας και τις δυνατότητες μας και ο ένστικτο αυτό των παιδιών είναι να κάνουν χαρούμενο τον συμπαίκτη μας. Το ένστικτο και του ελληνικού μπάσκετ είναι αυτό και πρέπει να προχωρήσει με αυτό το μοτίβο. Να κάνει ευτυχισμένο το συμπαίκτη σου και εκεί η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά πράγματα.

Να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτή της διοργάνωση. Ήταν πάρα πολύ ωραία διοργάνωση».

Τούλης: «Βγείτε έξω να απολαύσετε το παιχνίδι»

Ο Νίκος Τούλης σημείωσε μετά από τον αγώνα πως: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ γι’ αυτό το αθλητικό γεγονός, το σπουδαίο και όμορφο αθλητικό γεγονός που ήρθε μετά από μια δεκαετία στην πόλη μας. Να συγχαίρω όλους αυτούς που βρέθηκαν σήμερα κοντά μας. Σήμερα για εμένα είναι μια από τις τρεις τέσσερις πιο ευτυχισμένες μέρες της αθλητικής μου ζωής. Γιατί είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι κοντά σε θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Σε παιδιά που με την προσωπικότητα τους και το χαρακτήρα τους το ήθος τους την συνεργασία και την αλληλεγγύη τους έχουν φέρει το άθλημα αυτό σε μεγάλες διακρίσεις με την αγωνιστικότητα και τις επιτυχίες και το έχουν καθιερώσει, στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού στερεώματος.

Ήμουν μαζί με παιδιά που ήταν και συνεχίζουν να είναι πρότυπα στην κοινωνία. Και γι’ αυτό είναι μια μέρα που με πλημυρίζει από χαρά. Αυτή τη στιγμή που έγινε ένα γιορτινό παιχνίδι με τα νέα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ που το μέλλον είναι όλο δικό τους, είμαι χαρούμενος που κάθομαι σε αυτό το τραπέζι με δυο προπονητές που κόσμους το ελληνικό μπάσκετ που εν ενέργεια προπονητές στις ομάδες τους, όπως το Βόβορα στον Παναθηναϊκό και τον Μυκονιάτη στο Ρέθυμνο και τα συναισθήματα είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα περιγράψω».

Για το ότι το Ηράκλειο δεν έχει ομάδα στην EKO Basket League είπε: «Πραγματικά έτσι είναι είχα την τιμή να είμαι προπονητή στο Ηράκλειο που ξεκινήσαμε από το τοπικό και φτάσαμε στην EKO Basket League μέσα σε οχτώ συνεχόμενα χρόνια. Νοιάζομαι καθημερινά γι’ αυτό το άθλημα στην πόλη μας και στην περιοχή μας. Δεν σηκώνω μόνο εγώ το βάρος του ηρακλειώτικου ή του κρητικού μπάσκετ, είναι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το σπορ. Ο καθένα έχει συμβάλει να νιώθουμε χαρά. Μπορεί να μην έχουμε σήμερα ομάδα στην EKO Basket League στο Ηράκλειο, όμως είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται κοντά μέσα από τις εκδηλώσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό το στολίδι. Είμαστε κοντά σε παιδιά που πραγματικά προσπαθούν το άθλημα μας αυτό να το διατηρήσουν στις κορυφαίες θέσεις του παγκοσμίου στερεώματος».

Τέλος, για το τι είπε στους αθλητές του πριν βγουν από τα αποδυτήρια αποκάλυψε: «Τους είπα να βγείτε έξω να διασκεδάσετε να απολαύσετε το παιχνίδι το δικό σας παιχνίδι το παιχνίδι του αθλητή δεν είναι ούτε του προπονητή ούτε του παράγοντα και να κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά σε όλα τα παιδιά. Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων».

Μυκονιάτης: «Πράγματα που μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό μας»

Ο Σταύρος Μυκονιάτης από τη δική του πλευρά σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή. Πραγματικά ήταν πάρα πολύ ωραία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Τούλη και ήταν ιδιαίτερη η τιμή να είμαι στον ίδιο πάγκο με τον κόουτς και για τα καλά του λόγια. Αλλά πραγματικά είναι ένα μεγάλο δάσκαλος και τον κρητικό αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που κάθισα σε αυτό τον πάγκο, έστω και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, παιχνίδι γιορτή με τέτοιους παίκτες όπως ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης. Πραγματικά αισθάνθηκα δέος. Ποσό εύκολα πράγματα μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο αυτά τα παιδιά και πόσο πιο εύκολη είναι η δουλειά των προπονητών όταν έχουν τέτοιου παίκτες με τέτοια ποιότητα μέσα στο παιχνίδι. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα, φαντάζομαι να βοήθησα και εγώ την διοργάνωση να δώσει κάτι ωραίο στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα. Είναι πράγματα που μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό μας».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Θέλαμε να βοηθήσουμε τη διοργάνωση γιατί η διοργάνωση έγινε μέσα στο σπίτι μας και αναφέρομαι στην Κρήτη, δεν είναι μόνο το Ρέθυμνο. Την ομάδα θέλουμε να την αγαπάνε όλοι οι Κρητικοί δεν είναι μόνο του Ρέθυμνου. Για εμάς ήταν ένα Σάββατο πάρα πολύ ωραίο. Ξεκούραστο. Μας βγάζει από την αγωνιστική πίεση που έχουμε κάθε βδομάδα. Θεωρώ ότι πραγματικά ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο»

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


to10.gr