Ο νεόκτιστος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία σήμερα, Πέμπτη, το πρωί και υποδέχθηκε στις 08:10 π.μ. τους πρώτους επιβάτες με πτήση από την Αθήνα. Η ολοκλήρωση της επένδυσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ, και η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού σηματοδοτούν μια πολύ σημαντική ημέρα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece.

Η επένδυση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέου μοντέρνου και φιλικού προς τον χρήστη αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., 30% αύξηση των σημείων check-in (σε σχέση με τον παλαίο αεροσταθμό) και εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών.

Μία κόντρα που καλά κρατεί – Πώς Τραμπ και Πελόζι οδηγήθηκαν στα άκρα

Παράλληλα, κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός, ενώ έχει ανανεωθεί πλήρως και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών. Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν πλέον σύγχρονα εμπορικά καταστήματα καθώς και καταστήματα εστίασης που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη.

Προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο από και προς το παρκινγκ μακράς διάρκειας (το οποίο βρίσκεται κοντά στον παλαιό αεροσταθμό) ενώ παρέχεται και πάρκινγκ μικρής διάρκειας πλησίον του νέου αεροσταθμού.

Ξενοφών Κοντιάδης: Απαιτείται θεσμική επανάσταση στη δημόσια διοίκηση

tovima.gr