Από αύριο Δευτέρα 17 Μάϊου διαφοροποιούνται τα δρομολόγια του νοτίου κλάδου του προαστιακού Πατρών λόγω της επέκτασης προς κάτω Αχαΐα.  Η κάτω Αχαΐα θα εξυπηρετείται με 6 δρομολόγια ημερησίως και με συχνότητα ανά δύο ώρες ενώ τα Καμίνια με 12 δρομολόγια και με συχνότητα κάθε ώρας με κάποιες μικρό διαφοροποιήσεις του ωραρίου. Επισυνάπτεται ο πίνακας των νέων δρομολογίων όλου του δικτύου.

Επίσης μεγάλη αλλαγή επέρχεται στην τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από αύριο παύει να ισχύει η έως τώρα προσφορά. Το σύστημα μετατρέπεται σε  πολυζωνικό με έκδοση των πολυπόθητων μηνιαίων καρτών. Αναλυτικά.

Η σημερινή ζώνη με την ονομασία Α1 : Άγιος Βασίλειος – Άγιος Ανδρέας. Ισχύουν οι σημερινές τιμές σε κάρτες και εισιτήρια δηλαδή η κανονική κάρτα 25€ και η μειωμένη 15€ ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 1,40€ & 1€ αντιστοίχως. Η ζώνη Α: Άγιος Βασίλειος – Ανθείας. Η ζώνη Β :Αγυιά – Καμίνια και η ζώνη Γ: Βραχνέικα – κ.Αχαΐα. Οι τιμές των καρτών και εισιτήριων διαμορφώνονται ως εξής. Όσοι μετακινούνται σε μια ζώνη είτε στην Α είτε στην Β είτε στην Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 30€ και μειωμένη 20€ ενώ τα εισιτήρια 1,40€ και 1,€ αντιστοίχως. Όσοι μετακινούνται μεταξύ δύο ζωνών Α (συμπεριλαμβανομένου και της Α1) και Β ή Β και Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 45€ και η μειωμένη 30€ ενώ τα εισιτήρια 2€ και 1,40€ αντιστοίχως.Όσοι μετακινούνται σε όλες τις ζώνες οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 65€ και η μειωμένη 45€ ενώ τα εισιτήρια 3€ και 1,40€ αντιστοίχως.

Πέρα των καρτών και των μεμονωμένων εισιτηρίων υπάρχει το ημερήσιο εισιτήριο κόστους 5€ που ισχύει για όλες τις ζώνες και για απεριόριστα δρομολόγια εντός της ημέρας. Η χρήση ενδείκνυται για κάποιον που χρησιμοποιεί ολόκληρο εισιτήριο και θέλει να μετακινηθεί και στις τρεις ζώνες αυθημερόν. Το κόστος μετακίνησης περιορίζεται από τα 6€ στα 5€ δηλαδή παρέχεται έκπτωση 1€. Επισυνάπτεται ο αντίστοιχος πίνακας με τις νέες τιμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

patrastimes.gr