Στην προσπάθειά του να κατηγορήσει αθηναίους δημοσιογράφους, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της πελάτισσάς του, Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας χθες στον AΝΤ1, «θυμήθηκε» πως το θέμα ξεκίνησε από την Πάτρα. Χωρίς να αναφέρει την «πηγή», ΜΜΕ ή όνομα κάποιου ή κάποιων δημοσιογράφων, κατηγόρησε γενικόλογα τους Πατρινούς πως… δημιούργησαν το θέμα για να… έχουν ειδήσεις, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οπως έχω δεσμευτεί, δεν θέλω να κάνω παρουσία στην τηλεόραση όσον αφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου λόγω της σκληρής συμπεριφοράς την οποία έχουν δείξει μέχρι τώρα όσοι μέσω των ΜΜΕ προσέγγισαν την υπόθεση αυτή. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω αυτή την τραγική εικόνα, που είναι μία άδικη εικόνα. Αυτή την οποία δημιούργησαν κάποιοι, οι οποίοι που από την πρώτη στιγμή από την Πάτρα ένας περίεργος τύπος δημοσιογράφος άρχισε να δημιουργεί αυτή την υπόθεση για να δημιουργήσει θέμα εκπομπών και το θέμα αυτό το αγκάλιασαν και στην Αθήνα λόγω ελλείψεως θεμάτων.

Πλησίασαν τη συγκεκριμένη γυναίκα “δημοσιογράφοι”, μεταξύ των οποίων ο γιος ενός περίφημου δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ, την έπεισαν να βγαίνει σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές λέγοντάς της και φέρνοντάς την σε επαφή με τους επικεφαλής των εκπομπών ότι θα τη βοηθήσουν, γιατί κάποιοι προσπαθούν να τη δυσφημίσουν και αυτοί θα την υπερασπιστούν. Συγχρόνως οι ίδιοι επικεφαλής αυτών των εκπομπών τής διόριζαν δικηγόρους και δυστυχώς, ενώ την είχαν βεβαιώσει ότι θα τη βοηθήσουν –κι αυτή ούσα άπειρη και χαροκαμένη έχοντας χάσει τρία παιδιά και βλέποντας τι άρχισε να γίνεται- υπέκυψε σε αυτόν τον πειρασμό. Δεν πίστευε ποτέ, τώρα τα αντιλαμβάνεται όλα, ότι είναι δυνατόν ακόμα και οι δικηγόροι της να δίνουν αντίγραφα των δικογραφιών σε δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να χτίζουν καριέρα πάνω σε αυτή την υπόθεση»!

Αλήθεια ποιον εννοεί ο κ. Κούγιας «περίεργο τύπο δημοσιογράφο από την Πάτρα»;
Αν πραγματικά όμως πιστεύει ότι «κατασκευάστηκε» η είδηση, ε τότε κάποιοι δικηγόροι, ιατροί, ιατροδικαστές, εισαγγελείς, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, νοσηλευτές και μάρτυρες της υπόθεσης προφανώς κατά τον κ. Κούγια είναι «συμμέτοχοι» στην κατασκευή.

Η κατάθεση Δασκαλάκη

Κάτω από άκρα μυστικότητα ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. Εκτός όμως από την κατάθεση που έδωσε δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τις δολοφονίες των δύο παιδιών του.

«Θέλω να τιμωρηθεί αυτός που ευθύνεται για τους θανάτους των κοριτσιών» είπε στη δικαστική λειτουργό. Αυτό σημαίνει ότι ποινικά βρίσκεται απέναντι στην Ρούλα Πισπιρίγκου και σε αυτή την υπόθεση, καθώς ήδη έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και στην υπόθεση για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης και στους δύο θανάτους των κοριτσιών δεν ήταν παρών. Είχε υποστηρίξει ότι η Μαλένα δεν είχε κάποιο σημάδι πάνω της ενώ αποκαλύπτει ότι μετά το θάνατο του παιδιού προσπαθούσαν ως ζευγάρι να τα βρουν. Επισκέφθηκαν ακόμα και ψυχολόγο και στη ζωή τους ήρθε η Ίριδα καθώς η Τζωρτζίνα ζητούσε αδερφάκι.

Για το θάνατο της Ίριδας ο πατέρας των κοριτσιών εξήγησε πως ειδοποιήθηκε τη μοιραία ημέρα καθώς είχε φύγει από το σπίτι δύο με τρεις ημέρες νωρίτερα γιατί ανακάλυψε απιστία της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο πατέρας των παιδιών σε όλες τις καταθέσεις του αναφέρεται στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι ήταν μία καλή μητέρα που φρόντιζε τα κορίτσια.

Κατέθεσε και η Δήμητρα;

Πληροφορίες που «κυκλοφορούσαν» χθες στα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» έλεγαν πως πιθανόν και η αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, κατέθεσε στην ανακρίτρια. Κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στο μεταξύ σήμερα το πρωί σύμφωνα με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λέων αποσφραγίζεται το διόροφο της οδού Μπιζανίου, όπου διέμενε η οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

pelop.gr